Bli andelseier i våre beste fat!
Vi ønsker å gi deg mulighet til å reservere andeler i våre whiskyfat. Vi lagrer vår whisky primært på ex- bourbon og ex-sherryfat, men vi er nysgjerrige og utforskende og bruker flere spennende fattyper. Hvert fat er unikt og setter sitt preg på whiskyen.
Tilgjengelige fattyper
Ex- Bourbon Barrel
Klassisk fatmodning som gir toner av tropisk frukt, sitrus og vanilje
Fat 748, ca. 200 liter, fylt 05.11.2022. 4-6 års lagring
Reservasjonsgebyr per andel kr 2790,-
Ex-Sherry Oloroso Hogshead
Spanske sherryfat gir whiskyen toner av tørket frukt og nøtter
Fat 755, ca. 250 liter, fylt 06.09.2022. 6-8 års lagring
Reservasjonsgebyr per andel kr 3290,-
Ex- Islay Quarter Cask
Lett røykpreg fra skotske Islay-fat
Fat xx, ca 125 liter, fylles høst 2024, 6-8 års lagring
Reservasjonsgebyr per andel kr 3690,-
Ex-Sherry Pedro Ximenes Cask
Sherryfat med mørk og rik tørket frukt, stor fylde og sødme
Fat 331, ca. 200 liter, fylt 20.04.2021. 6-8 års lagring
Reservasjonsgebyr per andel kr 3450,-
Ex- Rye Whiskey Barrel
Amerikanske rugwhiskey-fat tilfører fylde og litt kraftigere krydderpreg
Fat 1090, ca. 200 liter, fylt 26.09.2023. 4-6 års lagring
Reservasjonsgebyr per andel kr 3490,-
Ex-Rhum Cask
Romfatet tilfører eksotisk frukt, karamell og knekk
Fat 986, ca. 200 liter, fylt 17.08.2023. 6-8 års lagring
Reservasjonsgebyr per andel kr 3690,-
Ex- Scotch Cask
Skotske fat nøye utvalgt for lengre lagring. Den som venter på noe godt, er lur
Fat 964, ca. 200 liter, fylt 07.07.2023. 8 -12 års lagring
Reservasjonsgebyr per andel kr 3290,-
Er du klar for å reservere din andel?
ReserverSlik foregår det
1. Velg din fattype
Ex-bourbon, sherry eller noe helt annet? Det er ditt valg.
2. Velg antall andeler
En andel = 6 flasker à 70 cl
3. Vi sender deg ditt andelssertifikat
Du får det i posten straks etter at vi har mottatt din reservasjon. Sertifikatet står i bestillers navn. Dersom andelen er en gave, husk å legge inn en kommentar med navnet sertifikatet skal utskrives til.
4. Modning og lagring
Whisky trenger tid på å utvikle seg og bli klar. I vårt fatlager på Fedje Mek. blir den kommende whiskyen vel ivaretatt av vår Master Blender. Vi følger utviklingen nøye og tapper når whiskyen er klar.
5. Tapping
Ved tapping reduseres alkoholstyrken til 50 volumprosent.
6. Leveranse av dine flasker
Når din whisky er tappet på flaske blir den levert deg via spesialbestilling gjennom Vinmonopolet. Vi gir deg all nødvendig informasjon i god tid før utlevering. Pris per flaske ved uthenting vil være ca kr 650 (avhengig av Vinmonopolets gjeldende avgifter) i tillegg til reservasjonsgebyret allerede betalt.
Klar for å blir med på whiskyreisen? Klikk her for å reservere
Fatpreg!
Hvor mye betyr egentlig fatet for det ferdige resultatet?
En forutsetning for at sprit skal kalles whisky er at det har vært lagret på fat. For whisky produsert i Europa er det minimum 3 år, mens kravet til fattyper og lengde kan variere i andre whiskyproduserende land. De fleste whiskyprodusenter lagrer sin whisky i samme fat for hele modningstiden. Men enkelte velger å la sin whisky få et opphold på en annen fattype i slutten av lagringstiden for å tilføre et spesifikt preg. Krydre smaken, om du vil.
For å lage skikkelig bra whisky trenger vi en god brygger og destillatør. At det er høy kvalitet på spriten som legges ned på fat er helt avgjørende. Deretter vil valg av type eikefat, og hva dette fatet har inneholdt tidligere påvirke videre. I Feddie bruker vi mest amerikansk eik, og i liten grad europeisk eik. De aller fleste fatene har tidligere inneholdt amerikansk bourbon eller spansk sherry.